I samarbejde med Hundested Kino og Cinemateket viser vi Carl Th. Dreyers ikoniske film “Ordet” fra 1954.

Ordet, fra 1955 er baseret på Kaj Munks skuespil af samme navn. Filmen foregår i et vestjysk sogn, og handler om den velstående gårdejer   grundtvigianeren Morten Borgen og hans tre sønner. Den mellemste, Johannes, er blevet sindssyg og tror, han er Jesus. Den yngste søn kan ikke få lov at ægte datteren af den indremissionske Peter Skrædder. Da den ældste søns kone, Inger, dør i barselsseng, beder hendes otteårige datter Johannes, om ikke han vil vække moderen til live igen. Barnets enfoldige tro får ham til at udvirke det mirakel, der gør de interne kirkelige modsætninger ligegyldige.

Filmen er en hyldest til troens natur og Guds kraft og kærlighed, og indeholder en usentimental eftertanke om, hvorvidt modernitetens afvisning af al metafysik nu også er rigtig. Men mest af alt er “Ordet” stor kunst. Øjeblikket, hvor Inger rører på sig i kisten, holder man vejret af bare ærefrygt.

Filmen vises lørdag d. 12 juni 2021 kl. 15.00 i Hundested Kino.

Lars Christian Steenberg vil, som indledning, sige noget om filmens møde med litteraturen, og efter filmen vil der som sædvanlig være mulighed for en god samtale om filmen.

Yderligere information om filmen: https://www.kino.dk/film/o/or/ordet-1955

Billetter købes her: https://www.hundestedkino.dk/order_movie_ticket/1060