Kan Indiens, Kinas og Japans filosoffer forandre vores livssyn? Det spørgsmål undersøger vi over en række aftener, hvor vi stiller skarpt på en række af Asiens helt store mestre og undersøger, hvorvidt de kan give os nye svar på livets store spørgsmål.

Vi begynder vores tankerejse hos den tidlige indiske filosofi, bevæger os videre til konfucianismens og daoismens opblomstring i Kina nogle hundrede år senere og slutter i det moderne Japan, hvor øst og vest smelter sammen i et ambitiøst forsøg på at skabe et nyt fundament for filosofien.

Som vi skal se, er den røde tråd hos disse tænkere, at filosofi først og fremmest bør være orienteret mod handling fremfor teori. Du skal derfor ikke forvente en idéhistorisk foredragsrække i traditionel forstand, men derimod en handlingsorienteret, virkelighedsnær og personlig rejse igennem mere end 2.500 års idéhistorie, hvor du selv spiller en vigtig rolle i fortællingen.

Aftenerne gennemføres af David Larsson, der er cand.mag. i filosofi og japansk og igennem flere år har arbejdet med filosofisk praksis og vejledning. David er specialiseret i moderne japansk filosofi og fænomenologi ved Center for Subjektivitetsforskning (CFS), Københavns Universitet, og har siden 2019 været formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis.

Aftenerne afholdes tirsdagene 22/10, 5/11, 19/11, 3/12 og 10/12 kl. 19.00 – 21.00.

Afholdelsen sker i karl-e, Nørregade 22E, 3300 Frederiksværk, hvor der vil kunne købes te, kaffe og vand.

Pris for forløbet: 325 kr for medlemmer af Halsnæs Filosoferer, 400 kr. for ikke-medlemmer. Nærmere oplysning om betaling fås ved tilmelding.

Det maksimale deltagerantal er 30.

Tilmelding sker her:

 

Jeg vil gerne deltage i de fem aftener om asiatisk filosofi

2 + 1 =