I 2020 fortsætter vi samarbejdet med Hundested Kino om arrangementerne “Filosofi & film”, hvor vi udvalgte lørdage eftermiddage viser en film med emner, som vi bagefter – på baggrund af et kort oplæg – har en dialog på omkring en halv time om.

Vi viser:
  

5. september kl. 15: Smerte og ære

Filosofisk tema: Fortidens valg

Pedro Almodóvars seneste film er en i høj grad selvbiografisk film, der handler om en aldrende instruktør, der befinder sig i en menneskelig og karrieremæssig krise.

Instruktøren, Salvador, står foran at skulle vise en af sine gamle film i det lokale cinematek, og derfor tager han kontakt til filmens hovedrolle, Alberto, for at få ham til at præsentere visningen til publikum. Men de to aldrende mænd har ikke set hinanden siden premieren for 32 år siden, og instruktørens gensyn med skuespilleren river op i fortidens mørke og uafsluttede kapitler.

Salvador reflekterer nu over de valg, han har truffet livet igennem, mens fortiden og nutiden falder sammen omkring ham.

I hovedrollerne er gamle kendinge fra Almodóvars film: Penelope Cruz og Antonio Banderas.

Se yderligere omtale på https://www.kino.dk/film/s/sm/smerte-og-aere

Billetter og yderligere info: https://www.hundestedkino.dk/movie_details/6170_date=2020-09-05

 

7. november kl. 15: To minutters stilhed

Filosofiske temaer: Solidaritet, uretfærdighed

Filmen handler om en gruppe gymnasieelever i den østtyske by Stalinstadt i året 1956, som vil vise deres solidaritet med ofrene fra en opstand i Ungarn.

Da jerntæppet strammes, bliver der slået hårdt ned på oprørere i Ungarn af de sovjetiske besættelsesstyrker i landet. Dette fører til, at de unge gymnasieelever holder to minutters stilhed for de faldne.

Skoleledelsen reagerer voldsomt på elevernes opførsel, da der ikke tolereres systemkritik. De unge bliver bedt om at udpege bagmanden for oprøret, ellers vil de alle bliver smidt ud af skolen.

Hvad der startede som en spontan solidarisk reaktion hos nogle elever i efterkrigstidens Østtyskland ender med at tiltrække sig opmærksomhed helt fra toppen af regeringen.

‘To minutters stilhed’ bygger på virkelige begivenheder og er baseret på romanen af Dietrich Garstka.

Instruktion og manuskript: Lars Kraume.

Se yderligere omtale på https://www.kino.dk/film/t/to/minutters-stilhed

Billetter og yderligere info: https://www.hundestedkino.dk/movie_details/5578_date=2020-11-07