Mørket forbindes normalt med noget negativt, som skal fordrives med lys og travlhed – det ser vi tydeligt med de mange lysdekorationer i alskens udformninger, og julejaget for at nå det hele.

 Men mørket er ikke kun negativt. I mørket spirer det nye liv – i jordens dyb og i kvindens livmoder. Mørket giver rum til fordybelse, refleksion og langsomhed, hvilket arrangørerne vil tilstræbe i løbet af arrangementet.

 I traditionelle kulturer har man oftest en større forbundethed med naturens og årets gang, mens naturens udsving betyder mindre i nutidens bekvemmelige, moderne verden.

Men nu hvor naturen reagerer på vores overforbrug og manglende omtanke med varme, tørke og oversvømmelser, er det måske på tide at besinde sig på de naturgivne grundpiller. Og her er årshjulets fire hjørner værd at reflektere over: De 2 jævndøgn, og de to solhverv.

 Ved Vintersolhverv har vi det mørkeste mørke, og der er god grund til at dykke ned i mørket, og udforske dets natur.

 Vores første reaktion er at stræbe efter lyset, oplysningen, men mørket er også vigtigt, dels fordi vi ikke kan kende lyset uden at kende mørket, og dels fordi der ligger kvaliteter i mørket som er værd at kende.

Onsdag d. 21. december gør vi det modsatte – vi fejrer Vintersolhverv – årets korteste og mørkeste dag, og det døgn, hvor lyset begynder at vende tilbage ved at se indad og reflektere. Ligesom i naturen er det tid til at gå i dvale og hvile vores mødige lemmer.

 Med formand Thomas Ryan Jensen som guide, vil vi nærme os en mere nuanceret forståelse af lys og mørke.

 Arrangementet foregår i Uldgalleriet, Jernbanegade 7 i Frederiksværk (det tidligere Bogsalonen) kl. 19.00-21.00. 

 Pris inkl. kaffe/te: 40 kr. for medlemmer, ellers 50 kr. 

 Tilmelding: Send mail til halsnaesfilosoferer@outlook.dk – eller tilmeld dig i Uldgalleriet.

 For yderligere oplysninger kontakt: Niels Andersen: niels.andersen@icloud.com

Tlf: 6166 0492