Samtaler med andre om noget væsentligt – tirsdage i lige uger kl. 16.30–18.00 i Karl-E, Nørregade 22E i Frederiksværk .

 

 

Hvad er et godt liv? Hvad er venskab? Hvad er glæde? Hvad er tillid? Hvad er et samfund? Disse spørgsmål er blot nogle eksempler på, hvad samtalesalonerne kan komme til at handle om. Temaerne er forskellige fra gang til gang og tager udgangspunkt i, hvad der optager os i livet.

 

 

Hvis du har lyst til meningsfulde samtaler om væsentlige emner, har du her en enestående mulighed for at møde nye mennesker at dele dine tanker med. Kom med til samtalesalon. Det er gratis, og interesserede i alle aldre er velkomne.

 

 

Susanne Cudjoe, som er en af arrangørerne siger:

 

 

”En samtalesalon er et tilbud, hvor man kan komme ind fra gaden og bruge halvanden times tid på at dele tanker med andre. Det handler udelukkende om refleksion, nysgerrighed, samvær og nærvær med andre mennesker. Det ser vi en stor værdi i, og det vil vi gerne åbne mulighed for.”

 

 

“Det er vores håb at skabe en lille oase, som folk nysgerrigt søger og får udbytte og inspiration af, et sted hvor man kan dele tanker, lytte, reflektere og blive klogere på sig selv og andre i forhold til et konkret vedkommende emne. Der skal være plads til alle, og vi skal ikke være enige. Dagens tema bestemmer vi sammen ud fra deltagernes behov, noget aktuelt eller et forslag fra værterne, som altid vil have nogle emner i ærmet.”

 

 

Hvorfor er det godt at filosofere? Filosofi er anderledes end den måde vi er vant til at snakke sammen på. I filosofi handler det ikke om at have en mening, men om at finde en mening. Det gør man ved at være nysgerrig og reflektere ud fra sit samlede erfaringsgrundlag herunder sanseindtryk, fantasi, håb, fornuft, erindringer, undren, forståelse m.m.

 

 

Den filosofiske tilgang bidrager med mere fred og større dybder end vores vante samtaleformer. Filosofien handler om at gå i dybden og være undersøgende, og alle får mulighed for at tale. Der er ikke brug for at vurdere, overbevise hinanden, kæmpe om at have ret, være enige, finde løsninger, udrette noget osv.