Halsnæs filosoferer udbyder nu for femte gang vores filosofiske grundforløb om personlig filosofi. På forløbet mødes vi fem aftener hen over efteråret for at blive klogere på vores personlige filosofi og hvad det betyder for vores liv.  

Ethvert menneske har en filosofi; Det vil sige en række grundlæggende forestillinger om hvad det vil sige at være menneske, om hvad der er rigtigt og vigtigt i livet. Vores filosofi har afgørende betydning for hvordan vi tænker, bedømmer og handler i hverdagen, hvordan vi behandler os selv og andre, og hvad vi i det hele taget forstår ved et godt liv. Derfor er det værdifuldt at blive lidt klogere på sin levede filosofi.

 Vi bruger den vestlige filosofiske tradition som inspiration til at blive klogere på vores personlige filosofi. Vi kommer til at tale om bl.a. eksistensfilosofi, etik, erkendelsesteori og dialogfilosofi, men altid med udgangspunkt i hvad der er væsentligt i vores egne liv.

Aftenerne består af oplæg, samtaler i plenum og strukturerede dialoger i mindre grupper. Det er ikke nødvendigt at vide noget om filosofi på forhånd for at være med. Det kræver kun, at man ønsker at blive klogere på filosofi, herunder sin egen, og er indstillet på at være i åben og nysgerrig dialog med andre.

Aftenerne ledes af filosof og formand for Halsnæs filosoferer Thomas Ryan Jensen.

Forløbet foregår på følgende aftener, hver gang kl. 19-21:
1. gang: mandag d. 18. september
2. gang: tirsdag d. 3. oktober
3. gang: tirsdag d. 31. oktober
4. gang: onsdag d. 15.november
5. gang: onsdag d. 29. november

Mødested: Karl-E, Nørregade 22e, 3300 Frederiksværk

Deltagergebyret er 300 kr. for hele forløbet. Overskuddet går til Halsnæs filosoferer.

Tilmelding: halsnaesfilosoferer@outlook.dk